Česká premiéra

Monzunová show

The Monsoonshow

Annelies Kruk, Anneke de Lin van Wijngaarden
Nizozemsko | 2017 | 16 min.

Jazyk: Anglicky, Hindsky
Filmy jsou promítány v českém znění
nebo s českými titulky

Kunál Singh je energický a sebevědomý chlapec. Chodí do školy, rád sleduje filmy, ze kterých cituje oblíbené hlášky, a umí všechny světové metropole nazpaměť.

Kunál je také nevidomý, ale to mu rozhodně nebrání v tom, aby se přihlásil do pěvecké soutěže pořádané školou pro nevidomé. Společně se spolužačkou Níradžou jsou si jistí, že vyhrají. Fandit mu přijíždí i jeho milovaná babička, která mu vždy dodávala odvahy a naučila ho nebrat vážně v Indii tradovanou pověru, že nevidomý se člověk rodí kvůli provinění z některého z předešlých životů. Kunál díky ní věří, že dokáže i přes svoje postižení všechno, co si umíní.

Režie

Annelies Kruk

Filmografie
2018 - THE MONSOONSHOW
2016 - Scott + Julia
2015 - The feet of Manuela Solis Velazques
2015 - Yana
2014 - Sisi and Wanwan
2014 - Haiduc
2013 - Days at the Lennon Park
2013 - Calling for Koney
2012 - Father wanted with a piggy nose
2010 - A dress for Anuschka
2007 - I want to go home
2006 - La loca girl
2006 - Happy Faces






Anneke de Lin van Wijngaarden

Filmografie
2017 - Monzunová show

Sales

Hewi Aksoy

e-mail: hewi.aksoy@eo.nl

Projekce v regionech

23. 03. 15:00 Plzeň: Moving Station Relaxovaná projekce
24. 03. 16:00 Brno: Café Práh Family friendly
30. 03. 14:00 Tábor: Cafe & Gallery MP7
06. 04. 10:00 Mladá Boleslav: Městská knihovna
07. 04. 11:00 Sušice: PROSTOR Family friendly Baby friendly Relaxovaná projekce
13. 04. 15:00 Louny: Městská knihovna Louny

Další filmy z tematické kategorie Jeden svět dětem

Bašír v říši divů

Bašír v říši divů

Bašírovi je 10 a se svojí matkou a sourozenci žije v uprchlickém táboře uprostřed alžírské pouště. Jednoho dne dostává jedinečnou šanci odjet na léto do Španělska.

Dulce

Dulce

Malá Dulce má strach z vody. Umět plavat je přitom pro její život ve vesnici na tichomořském pobřeží důležitější než cokoli jiného.

Kluci z přístavu

Kluci z přístavu

Heijplaat je dělnická kolonie v přímořské čtvrti nizozemského Rotterdamu. Už od počátku 20. století tu vedle sebe žijí lidé různých národností a kultur, které sem přilákala práce v přístavu.

Miruna

Miruna

Dvanáctiletá rumunská dívka Miruna má o své budoucnosti jasno. Rozhodně se neplánuje brzy vdát a pořídit si spoustu dětí jako řada dívek v jejím okolí. Její ambicí je stát se policistkou.

Monzunová show

Monzunová show

Kunál Singh je energický a sebevědomý chlapec. Chodí do školy, rád sleduje filmy, ze kterých cituje oblíbené hlášky, a umí všechny světové metropole nazpaměť.

Tanečník Skip

Tanečník Skip

„Ti, kteří se pokoušejí dosáhnout výjimečných věcí, to v životě dotáhnou nejdál.“ Pro čtrnáctiletého Skipa je tanec vším. A i přes krutou šikanu, které kvůli svému koníčku čelí, chce zůstat sám sebou.