Genesis 2.0

Genesis 2.0

Christian Frei, Maxim Arbugaev
Švýcarsko | 2018 | 113 min.

Jazyk: Anglicky, Rusky
Filmy jsou promítány v českém znění
nebo s českými titulky

Kategorie: Zemětaje

Na Novosibiřské ostrovy dorazilo léto − a skupina lovců. Hledají bílé zlato: mamutí kly. Na opačném pólu té samé reality zatím začíná mamutí hra na boha.

Kilo kvalitní mamutoviny stojí tisíc dolarů. Jakutští muži kvůli ní rok co rok riskují životy. Mladý filmař Maksim s nimi v podmanivé, ale surové přírodě tráví arktické léto a vyměňuje si dopisy s kolegou Christianem. Ten zatím putuje světem vědeckých institucí a sleduje scénáře genetických projektů, jejichž výsledkem by mohlo být oživení mamutů srstnatých − nebo vznik úplně nových hybridních tvorů. Snímek ověnčený řadou cen, včetně zvláštního ocenění poroty na festivalu Sundance, nabízí jedinečné prolnutí světa prvobytné divočiny a futuristické vědy, v jejichž průsečíku zaznívají bytostně naléhavé existenciální otázky.

Režie

Christian Frei

Bude hostem festivalu dne
09.03 - 13.03 2019

Filmografie
2018 - Genesis 2.0
2016 - Heidi Beim Geräuschemacher
2014 - Sleepless in New York
2009 - Space Tourists
2005 - Giant Buddhas, The
2001 - Válečný fotograf
2000 - Bollywood im Alpenrausch
1997 - Ricardo, Miriam y Fidel

Maxim Arbugaev

Filmografie
2018 - Genesis 2.0
2014 - Arktika velikaja. Časť pěrvaja. Počitanije ducha ogňa

Projekce

10. 03. 13:00 Světozor - malý sál Debata Vstupenky
11. 03. 20:30 Lucerna - velký sál Debata Vstupenky
16. 03. 12:00 Bio OKO Debata Vstupenky

Další filmy z tematické kategorie Zemětaje

Anoteho archa

Anoteho archa

Anote Tong je bývalým prezidentem Kiribati. Jeho archou je ostrovní stát se sto tisíci obyvateli, které měnící se klima a stoupající hladina oceánů připravuje o domov.

Až se z jehňat stanou lvi

Až se z jehňat stanou lvi

„My lovíme slony, strážci parku loví nás.“ Dobrodružný dokumentární thriller z keňské buše přibližuje téma obchodu se slonovinou očima pytláků i strážců divokých zvířat.

Čas lesů

Čas lesů

Režisér François-Xavier Drouet se vydává do francouzských lesů. Jejich ploch přibývá, diverzita však klesá. Jaké jsou cesty k životaschopnému lesu?

Genesis 2.0

Genesis 2.0

Na Novosibiřské ostrovy dorazilo léto − a skupina lovců. Hledají bílé zlato: mamutí kly. Na opačném pólu té samé reality zatím začíná mamutí hra na boha.

Vítejte v Sodomě

Vítejte v Sodomě

Býval to africký močál. Dnes je to obří skládka vyřazené evropské elektroniky a jedno z nejjedovatějších míst na světě. Přesto ghanské Agbogbloshie kypí čilým ruchem.

Vrt

Vrt

Dian bylo šest let, když zaslechla dunění. Na její vesnici se řítilo tsunami bahna. Sedm let poté se tisíce lidí stále marně domáhají odškodnění od mocné těžařské firmy.

Vynálezci zítřka

Vynálezci zítřka

Jednou z nadějí na nápravu drastických škod na životním prostředí je zapojení technologických inovací. Především projekty mladých lidí získávají čím dál větší mezinárodní pozornost i podporu.